Αναλαμβάνουμε όλες τις διαδικασίες για την ίδρυση εταιρίας στη γειτονική χώρα. Έδρα από 25 ευρώ το μήνα, πλήρης λογιστική υποστήριξη, ένταξη σε ευρωπαϊκά προγράμματα, επαγγελματικά και στεγαστικά δάνεια, τραπεζικές συναλλαγές κάθε είδους για φυσικά και νομικά πρόσωπα, μεταβίβαση εταιρικού αυτοκινήτου, έρευνα ακίνητης περιουσίας, εγκαταστάσεων, μηχανημάτων κ.λπ. Πλήρης υποστήριξη, συμβουλές. Επικοινωνία: 210.3300078 - 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642.

Συνεχίζεται η ανάπτυξη της βουλγαρικής οικονομίας και χωρίς μεγάλες ξένες επενδύσεις

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, η οικονομική άνοδος της χώρας για το έτος μέχρι στιγμής ανέρχεται στο 3,5%, έως ότου οι ξένες επενδύσεις σημειώνουν πρωτοφανή πτώση από πάνω από 21%. Οι ρυθμοί ανάπτυξης μπορεί να μην κόβουν την ανάσα, αλλά θέτουν τη χώρα σε δεύτερη θέση στην Ευρώπη, όπου το μέσο επίπεδο είναι 1,8%. Ακόμα πιο εντυπωσιακοί είναι αυτοί οι αριθμοί στο φόντο των δραματικά μικρών ξένων κεφαλαίων που μπήκαν στη χώρα την ίδια περίοδο και ανέρχονται σε λίγο περισσότερα από 600 εκατ. ευρώ. Και κάτι περισσότερο, το ισοζύγιο πληρωμών της Βουλγαρίας είναι θετικό με άνω των 400 εκατ. ευρώ και το έτος θα τελειώσει χωρίς έλλειμμα στον προϋπολογισμό.

Τα περισσότερα χρήματα έρχονται από τη μικρή, αλλά ισχυρή Ολλανδία, ακολουθούμενη από τον βασικό οικονομικό και εμπορικό εταίρο της Βουλγαρίας – την ισχυρή Γερμανία, και από τη γειτονική Ελλάδα. Και ακόμα κάτι περίεργο – περίπου το 10% των ξένων επενδύσεων στη χώρα είναι σε ακίνητα. Εδώ με μεγάλη προτεραιότητα στην πρώτη θέση είναι οι ευκατάστατοι Ελβετοί.

Εκ πρώτης όψεως όλοι αυτοί οι αριθμοί αντιπαραθέτονται και δεν είναι λογικοί. Μία μικρή και με μικρό εθνικό κεφάλαιο οικονομία σαν τη βουλγαρική δε θα μπορούσε, σύμφωνα με την επιστήμη, να αναπτύσσεται επιτυχώς χωρίς εισροή «φρέσκου» χρήματος από το εξωτερικό. Ενώ χωρίς εισροή χρημάτων από το εξωτερικό το ισοζύγιο πληρωμών θα έπρεπε να είναι αρνητικό και να έχει έλλειμμα του προϋπολογισμού. Αυτό είναι σύμφωνα με τη θεωρία, αλλά η βουλγαρική πραγματικότητα αποδεικνύει ότι η ενέργεια των οικονομικών νόμων εξαρτάται πριν απ’ όλα από τη σωστή εφαρμογή τους από τους ανθρώπους και τις ικανότητές τους να τους χρησιμοποιούν προς όφελος της κοινωνίας, που είναι η πολιτική. Εδώ πρέπει να προσθέσουμε και τις ευνοϊκές συνθήκες, στις οποίες αναπτύσσεται προς το παρόν η βουλγαρική οικονομία - όλοι οι βασικοί οικονομικοί και εμπορικοί εταίροι από την ΕΕ είναι σε οικονομική άνοδο και αυτό ενθαρρύνει τη ζήτηση των εμπορευμάτων και των υπηρεσιών των βουλγαρικών εταιρειών.




Το γεγονός αυτό έχει μία ουσιαστική άποψη σχετικά με τις ξένες επενδύσεις. Πρώτα, όταν υπάρχει οικονομική άνοδος και καλές συνθήκες για επενδύσεις στην ίδια του τη χώρα κάθε επενδυτής θα προτιμήσει να επενδύσει τα χρήματά του στην εθνική οικονομία λόγω σειράς ψυχολογικών, οικονομικών, νομικών, πολιτιστικών και καθαρά ανθρώπινων αιτιών. Αυτό σημαίνει ότι τα ελεύθερα κεφάλαια θα είναι λιγότερο διατεθειμένα να εγκαταλείψουν τη χώρα, για να ζητούν πιο συμφέροντες, αλλά και με μεγαλύτερο κίνδυνο άγνωστους προορισμούς. Αυτό μπορεί να εξηγήσει έως έναν βαθμό την ελάχιστη εισροή ξένων κεφαλαίων στη χώρα. Πρέπει όμως να δούμε και την άλλη άποψη. Δηλώνεται επανειλημμένως ότι η Βουλγαρία είναι εξαιρετικά ανοιχτή από οικονομική άποψη χώρα, που σημαίνει πολύ ευαίσθητη και εξαρτημένη από την κατάσταση στις διάφορες οικονομικές αγορές. Αυτό όμως σημαίνει και ότι αφού είναι τόσο ανοιχτή σαν οικονομία, πολλοί έχουν επωφεληθεί της βουλγαρικής οικονομικής φιλοξενίας και έχουν εγκατασταθεί στη χώρα.

Αξιέπαινη οικονομική άνοδος και μικρές ξένες επενδύσεις - τέτοια είναι η κατάσταση προς το παρόν. Σύμφωνα με τους ειδικούς, όμως, ακόμα το επόμενο έτος αναμένονται ομαλές αλλαγές. Θεωρείται ότι η βουλγαρική οικονομία έχει φτάσει την ακμή του οικονομικού κύκλου και στο εξής θα αρχίσει να πέφτει. Πώς θα επηρεάσει αυτό την εισροή ξένων κεφαλαίων, που θα είναι ακόμα πιο απαραίτητα για τη χώρα, είναι νωρίς να προβλεφτεί. Ακόμα περισσότερο που έχουμε μπροστά μας και ορισμένους μήνες πολιτικής αστάθειας έως τις επόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές και τον σχηματισμό νέας Βουλής και κυβέρνησης.

(Πηγή: bnr.bg)



Financial & Law:
Ίδρυση - μεταφορά εταιρίας στη Βουλγαρία. Αναλαμβάνουμε οικονομικά και υπεύθυνα όλη τη διαδικασία.
Τηλέφωνα: 210.3300078 - 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642