Αναλαμβάνουμε όλες τις διαδικασίες για την ίδρυση εταιρίας στη γειτονική χώρα. Έδρα από 25 ευρώ το μήνα, πλήρης λογιστική υποστήριξη, ένταξη σε ευρωπαϊκά προγράμματα, επαγγελματικά και στεγαστικά δάνεια, τραπεζικές συναλλαγές κάθε είδους για φυσικά και νομικά πρόσωπα, μεταβίβαση εταιρικού αυτοκινήτου, έρευνα ακίνητης περιουσίας, εγκαταστάσεων, μηχανημάτων κ.λπ. Πλήρης υποστήριξη, συμβουλές. Επικοινωνία: 210.3300078 - 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642.

Business drain: Η φυγή χιλιάδων ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό


Η τάση business drain που διαμορφώνεται στην ελληνική αγορά αποτελεί ένα ακόμη αρνητικό σημάδι για την πορεία και την προοπτική της ελληνικής οικονομίας. Η μία μετά την άλλη, μεγάλες εισηγμένες εταιρείες στο ελληνικό Χρηματιστήριο, καθώς και άλλες εκτός χρηματιστηριακής αγοράς, ακολουθούν τον δρόμο της εξόδου προς το εξωτερικό, τη στιγμή που η χώρα ήδη μετρά τεράστιες απώλειες από τη φυγή κι άλλων χιλιάδων μικρότερων και κατά βάση μικρομεσαίων εταιρειών, κυρίως της Βορείου Ελλάδος, σε γειτονικές χώρες. Το αρνητικό αυτό κλίμα έχει ήδη επιβαρυνθεί και από τη φυγή προς ξένες αγορές χιλιάδων νέων επιστημόνων (brain drain).

Πρόκειται για τάση η οποία πιστοποιεί τη δύσκολη φάση την οποία βιώνει η οικονομία μετά την υπογραφή τριών μνημονίων, όπως και το κακό κλίμα που επικρατεί στην επιχειρηματική κοινότητα, το οποίο εξανάγκασε μεγάλο μέρος του επιχειρείν να αναζητήσει διεξόδους στο εξωτερικό προκειμένου να λύσει σειρά σοβαρών προβλημάτων, με βασικότερο το υψηλό «country risk», τα οποία αντιμετώπισε εντός συνόρων. Μόνο τυχαίες δεν είναι λοιπόν οι αποφάσεις εισηγμένων εταιρειών όπως της Coca-Cola, της Viohalco και πιο πρόσφατα της Τιτάν, καθώς και μη εισηγμένων ομίλων όπως της ΦΑΓΕ, να μεταφέρουν τις έδρες τους στο εξωτερικό. Το κρίσιμο, πλέον, για την οικονομία είναι να μην υπάρξει συνέχεια στη φυγή του ισχυρού επιχειρείν και μοναδική λύση στο πρόβλημα δεν μπορεί παρά να είναι η ένταση της ανάπτυξης, η επικράτηση ομαλού πολιτικού κλίματος στη χώρα και η θεσμοθέτηση νέων κινήτρων προσέλκυσης ξένων επενδύσεων.

Χιλιάδες είναι και οι μικρές επιχειρήσεις, αλλά και οι επαγγελματίες της Βόρειας Ελλάδας -και όχι μόνο-, από βιοτεχνίες μέχρι λογιστές και ...κλειδαράδες, που έχουν «μεταναστεύσει» στα Βαλκάνια, επί το πλείστον στη Βουλγαρία και λιγότερο στη Ρουμανία, είτε με φυσική παρουσία, είτε μεταφέροντας μόνο την έδρα τους, και σε πολλές περιπτώσεις πρόκειται για εικονική μεταφορά.

Οι εγγεγραμμένες επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων στη Βουλγαρία ξεπερνούσαν το 2017 τις 18.000 και μόνο περί τις 3.000 από αυτές είχαν φυσική παρουσία στη χώρα αυτή, με τάση σημαντικής αύξησή τους στη διάρκεια του 2017, ενώ σύμφωνα με το Γραφείο ΟΕΥ της χώρας μας στη Σόφια κάθε χρόνο ιδρύονται περί τις 2000 επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων, αλλά από αυτές μόνο το 40% παρουσιάζει επιχειρηματική δραστηριότητα και μόνο το 10% απασχολεί προσωπικό.

Μάλιστα, το νέο αυτό κύμα επιχειρήσεων ελληνικών συμφερόντων, σε αντίθεση με το παλιό, δεν έχει έδρα στη Σόφια αλλά στη νότια Βουλγαρία και επιλέγουν κοντινότερους προορισμούς για έδρες. Οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θέλουν πολύ απλά να αποφύγουν την υπερφορολόγηση και τις τεράστιες ασφαλιστικές εισφορές των τελευταίων ετών της εφαρμογής των σκληρών δημοσιονομικών προγραμμάτων προσαρμογής της χώρας.

Πηγή: Ναυτεμπορική



Financial & Law
Ίδρυση - μεταφορά εταιρίας στη Βουλγαρία. Αναλαμβάνουμε οικονομικά και υπεύθυνα όλη τη διαδικασία.
Τηλέφωνα: 210.3300078 - 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642
Εκδήλωση ενδιαφέροντος με υποβολή φόρμας